Aanmelding en Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL)

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”20px” padding_right=”” padding_bottom=”20px” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Logopedisch onderzoek of behandeling vindt meestal plaats op verwijzing van een arts. Sinds 1 augustus 2011 is het, in sommige gevallen, ook mogelijk zonder verwijzing van de arts een afspraak te maken bij de logopedist (DTL = Direct Toegankelijke Logopedie).

Komt u voor het eerst bij ons in de praktijk zonder verwijsbrief? Dan is het goed om dit bij de aanmelding met de logopedist te bespreken.  In overleg met de logopedist vindt een DTL-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de logopedist aan het juiste adres bent. Zijn er twijfels, dan geven wij het advies om eerst naar uw huisarts te gaan voor eventueel verder (medisch) onderzoek. De vergoeding van de DTL-screening verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Bij Logopedie Verbalis zijn alle logopedisten opgeleid om de DTL screening af te nemen. De huisarts ontvangt de uitslag van de DTL-screening, behalve als u aangeeft dit niet te willen.

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]