5-12-2019

We hebben een vacature voor een allround logopedist (waarneming). Lees meer …Vacature allround logopedist

 

 

18-09-2018

Zaterdag is het wereld TOS dag. Op deze dag wordt iedereen met een taalontwikkelingsstoornis een beetje in het zonnetje gezet.

Wereld TOS Dag

17-09-2018

Onze logopedist Rianne heeft de afgelopen zomer 5 boekentips gegeven voor collega logopedisten. Ook voor ouders zijn deze boeken interessant. Daarom zetten we ze nog even op een rijtje.

Tip 1.  Met Fiep op de fiets (Fiep Westendorp). Geschikt voor jongen kinderen om taal uit te lokken.

Tip 2.  De voorleesboot (Marianne Busser en Ron Schröder). Veel verschillende personages om een leuk voorleesverhaal te vertellen.

Tip 3.  Waar is de blauwe auto (Joachim Krause). Een zoekboek waarin een kind steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Hiermee lok je de vertelvaardigheden van het kind uit.

Tip 4.  Hé, wie zit er op de WC (Harmen van Straaten). Leuk boek om met kinderen te speculeren over de WC die op slot zit. Het boek is op rijm.

Tip 5.  Karel en zijn duimpje (Liesbet Siegers). Herkenbaar boek dat ingezet kan worden om jonge kinderen te helpen van het duimen af te komen.

 

17-09-2018

Wij doen mee aan NIVEL zorgregistraties eerste lijn. Hier worden gegevens verzameld over gezondheid en zorggebruik van de Nederlandse bevolking. Het doel is de zorg beter te maken.

 

14-09-2018

In oktober start er weer een FloorPlay groep in Meppel. Kijk voor uitgebreide informatie onder expertise/logopedie voor kinderen/floorplay.

 

19-03-2018

Afgelopen vrijdag was de opening van de FloorPlay ruimte een feit. Veel belangstellenden hebben een kijkje genomen in de speciaal voor FloorPlay ingerichte ruimte in het Spectrum Medisch Centrum in Meppel. Binnenkort gaat de eerste groep van start.

 

 

 

12-03-2018

Het is bijna zover! A.s. vrijdag worden officieel de FloorPlay ruimte in het Spectrum Medisch Centrum in Meppel in gebruik genomen. Na maandenlange scholing, afstemming en voorbereiding is het team van Verbalis, Educare en PrimaLife er klaar voor. Op 16 maart is de opening en daarna gaan we starten met onze eerste groep. Wilt u meer weten over FloorPlay. Lees bijgaande nieuwsbrief: FloorPlay informatie

 

 

05-02-2018

Morgen is het “de dag van de logopedie”. Het thema van dit jaar is ondersteunende communicatie. Daarin speelt de logopedist een belangrijke rol. Voor meer informatie: klik op onderstaand artikel Kant-en-klaar artikel Dag van de Logopedie over OC (1)

 

 

22-10-2017:

De kinderboekenweek actie is dit weekend beëindigd. Bij Boekhandel Riemer Barth vindt u onze adviezen over lezen en een lees top 5. Veel leesplezier.

19-10-2017:

Donderdagavond vond er in het Spectrum Medisch Centrum in Meppel een avond plaats over positieve gezondheid. Alle, in het spectrum vertegenwoordigende, disciplines waren aanwezig voor het volgen van inspirerende workshops. Voor meer informatie kijk ook op: mijnpositievegezondheid.nl

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is begonnen. Dit jaar is het thema: “gruwelijk eng”. Samen met Boekhandel Riemer Barth uit Meppel hebben wij een verhalenwedstrijd uitgeschreven. Heb jij veel fantasie? Of lijkt het je gewoon leuk om een verhaal te schrijven?

Tijdens de kinderboekenweek kun je een wedstrijdkaart ophalen bij Boekhandel Riemer Bart. Maak thuis het verhaal af en lever de kaart weer in vóór maandag 16 oktober. Wie weet win jij één van de leuke prijzen.