25-11-2019 Logojuffies Sinterklaasactie! Download gratis deze Sinterklaas oefening. Wat mist er bij Piet, Sinterklaas en het paard? Een werkblad om ontkennende zinnen te oefenen. Zie het Instragram en/of Facebook account van Logojuffies voor inspiratie.

04-10-2019  Het is Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Reis mee’. Wat een leuk thema is het. Heel herkenbaar voor kinderen en zeker ook goed in te zetten binnen de behandelingen. Download gratis deze verkeersplattegrond van Logojuffies en ga op reis met je cliëntjes! Inspiratie nodig? Bezoek de pagina van Logojuffies op Instagram of Facebook, daar is een leuke oefening te vinden met de verkeersplattegrond.

19-09-2019  De feestelijke opening is geweest. Voor stotteren kunt u nu terecht in de expertisecentra in Meppel én in Steenwijk.

22-07-2019  Op 19 september 2019 is de feestelijke opening van het Expertisecentrum Stotteren in Steenwijk. Het expertisecentrum biedt informatie, advies en begeleiding op maat, voor mensen die stotteren en hun omgeving.

08-07-2019   Een leuke oefening voor de vakantie van Logojuffies om het woordje GEEN in te slijten. Deze caravan heeft geen wielen enzovoort: https://www.logopedieverbalis.nl/wp-content/uploads/2019/07/Logojuffies-oefening-geen-zomervakantie-2019.pdf

13-06-2019   Jaaa! We hebben voor de derde keer op rij de Vrijwillige Kwaliteitstoets voor de Logopedie gehaald. Super trots op ons team.

01-06-2019   Kijk voor handige behandelsuggesties eens op logojuffies.  Een initiatief van Rianne, te vinden op Facebook en Instagram.

18-03-2019    Onze samenwerking met PrimaLife (fysiotherapie) is vanaf heden verder uitgebreid. We trekken samen op in de behandeling van cliënten met COPD.

01-02-2019    De voorlichting over slikken aan POH (praktijkondersteuners huisartsen) en wijkverpleegkundigen in de regio Steenwijk was succesvol. De aanwezigen waren vaak niet voldoende op de hoogte van de rol van de logopedist. Inmiddels is in Steenwijk een goede samenwerking op gang gekomen waarbij we samen optrekken om in een zo vroeg mogelijk stadium slikproblemen te signaleren en te behandelen.

UPDATE: beide vacatures voor zwangerschapsvervanging zijn vervuld. We heten Natascha en Fiona van harte welkom.

5-12-2019

We hebben een vacature voor een allround logopedist (waarneming). Lees meer …Vacature allround logopedist

18-09-2018

Zaterdag is het wereld TOS dag. Op deze dag wordt iedereen met een taalontwikkelingsstoornis een beetje in het zonnetje gezet.

Wereld TOS Dag

17-09-2018

Onze logopedist Rianne heeft de afgelopen zomer 5 boekentips gegeven voor collega logopedisten. Ook voor ouders zijn deze boeken interessant. Daarom zetten we ze nog even op een rijtje.

Tip 1.  Met Fiep op de fiets (Fiep Westendorp). Geschikt voor jongen kinderen om taal uit te lokken.

Tip 2.  De voorleesboot (Marianne Busser en Ron Schröder). Veel verschillende personages om een leuk voorleesverhaal te vertellen.

Tip 3.  Waar is de blauwe auto (Joachim Krause). Een zoekboek waarin een kind steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Hiermee lok je de vertelvaardigheden van het kind uit.

Tip 4.  Hé, wie zit er op de WC (Harmen van Straaten). Leuk boek om met kinderen te speculeren over de WC die op slot zit. Het boek is op rijm.

Tip 5.  Karel en zijn duimpje (Liesbet Siegers). Herkenbaar boek dat ingezet kan worden om jonge kinderen te helpen van het duimen af te komen.

17-09-2018

Wij doen mee aan NIVEL zorgregistraties eerste lijn. Hier worden gegevens verzameld over gezondheid en zorggebruik van de Nederlandse bevolking. Het doel is de zorg beter te maken.

14-09-2018

In oktober start er weer een FloorPlay groep in Meppel. Kijk voor uitgebreide informatie onder expertise/logopedie voor kinderen/floorplay.

19-03-2018

Afgelopen vrijdag was de opening van de FloorPlay ruimte een feit. Veel belangstellenden hebben een kijkje genomen in de speciaal voor FloorPlay ingerichte ruimte in het Spectrum Medisch Centrum in Meppel. Binnenkort gaat de eerste groep van start.

12-03-2018

Het is bijna zover! A.s. vrijdag worden officieel de FloorPlay ruimte in het Spectrum Medisch Centrum in Meppel in gebruik genomen. Na maandenlange scholing, afstemming en voorbereiding is het team van Verbalis, Educare en PrimaLife er klaar voor. Op 16 maart is de opening en daarna gaan we starten met onze eerste groep. Wilt u meer weten over FloorPlay. Lees bijgaande nieuwsbrief: FloorPlay informatie

05-02-2018

Morgen is het “de dag van de logopedie”. Het thema van dit jaar is ondersteunende communicatie. Daarin speelt de logopedist een belangrijke rol. Voor meer informatie: klik op onderstaand artikel Kant-en-klaar artikel Dag van de Logopedie over OC (1)