[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]
De eerste afspraak
Wij vragen u het volgende mee te nemen naar uw eerste afspraak met één van onze logopedisten:
- de zorgverzekeringpas van de cliënt
- de verwijzing van de huisarts of specialist
- een ID bewijs van de cliënt
De logopedist verzamelt tijdens deze eerste afspraak algemene gegevens en start, indien de tijd dit toelaat, het onderzoek.
Onderzoek en/of observatie
Door middel van een test, toets en/of een (spel) observatie onderzoeken wij de klacht/hulpvraag. Als behandeling nodig blijkt, worden samen met u de behandeldoelen bepaald.
Behandeling
Afhankelijk van factoren zoals de ernst en aard van de klacht, de motivatie, de begeleidingsfrequentie en/of continuïteit kan een behandeling enkele weken tot ongeveer een jaar duren. Bij de begeleiding van kinderen zijn de ouders meestal aanwezig. Wij vragen een verplichte aanwezigheid van één van de ouders/verzorgers bij 50% van de behandelingen. Tijdens en vooral na de therapie wordt actieve participatie van ouders/verzorgers verwacht om de logopedische doelen te kunnen behalen.
Evaluaties
Gedurende het behandeltraject worden regelmatig evaluaties uitgevoerd om het verloop van de behandeling te monitoren en samen met u te kijken of er aanpassingen aan het behandelplan nodig zijn.
Afsluiting
Door een onderzoek, test of (spel) observatie wordt bekeken of de behandeldoelen zijn bereikt. Wanneer de doelen zijn bereikt kan de behandeling worden afgesloten. In andere gevallen wordt in overleg met de cliënt (of ouders/begeleiders van een cliënt) een controle afgesproken.
Klanttevredenheidsonderzoek
Na afsluiting van de behandeling krijgt u een uitnodiging om deel te nemen aan een cliënttevredenheidsonderzoek. U wordt hiervoor via de mail benaderd door het bedrijf MediQuest. Omdat wij heel graag uw mening horen aangaande hoe u onze logopedische zorg heeft ervaren, zouden wij het erg op prijs stellen, wanneer u deze enquête naar waarheid invult. Dit is geheel anoniem. Graag horen wij wat u als positief heeft ervaren. Wanneer u zaken als negatief heeft ervaren hopen we dat u dat ook deelt in het afsluitende gesprek dat uw behandelend logopedist met u heeft. U kunt dit uiteraard ook kwijt in het tevredenheidsonderzoek.
Samenwerking
Wij zijn van mening dat samenwerking noodzakelijk is om logopedische doelen te kunnen bereiken. Naast nauw contact met de directe omgeving (ouders, partner etc.) kan contact met andere betrokkenen (personen of instanties) ook van belang zijn. Hierbij kunt u denken aan:
- Een medicus, zoals huisarts, kinderarts, consultatiebureauarts, kno-arts, tandarts of neuroloog
- Een paramedicus, zoals diëtist, (kinder)fysiotherapeut of ergotherapeut
- Een reguliere (voor)school, zoals peuterspeelzaal, basis- of voortgezet onderwijs
- Een speciale (voor)school, zoals medisch kinderdagverblijf, speciaal (basis)- of voortgezet onderwijs
- Overig: zoals Integrale Vroeghulp, Stichting Mee, verschillende audiologische centra, CJG etc.
Alle behandellocaties, zoals geregistreerd in Vektis, zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Waarneming
Wanneer uw logopedist ziek is, wordt er in overleg waargenomen door een andere logopedist uit onze praktijk. De waarnemend logopedist kan ten alle tijde in het dossier lezen wat het behandelplan is, wat de doelen zijn en wat alle voorgaande behandelingen uitgevoerd is inclusief evaluaties en eventueel andere afspraken. De waarnemend logopedist is ten alle tijde een gediplomeerde en kwaliteitsgeregistreerde logopedist.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]