Taal bij kinderen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Taal is belangrijk voor ons functioneren in de maatschappij. Alles is taal. Een rekenopgave op school bestaat tegenwoordig al uit veel woorden.

Onder taal verstaan we het begrijpen van taal, het lezen van taal, het schrijven van taal en het spreken van taal. Op al deze onderdelen kunnen problemen ontstaan. Een kind kan moeite hebben met het maken van zinnetjes, kan een kleine woordenschat hebben. Een kind kan moeite hebben om zich goed duidelijk te maken. Als dat niet goed lukt kan dit tot frustratie leiden.

Er kan sprake zijn van een dyslexie, een vertraagde taalontwikkeling, of een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Wij werken intensief samen met diverse scholen en instellingen om taalproblemen tijdig op te sporen en te behandelen. De periode waarin een kind de taal verwerft is kort. Daarom is het belangrijk dat we er op tijd bij zijn. Niet alleen het kind staat daarin centraal. We begeleiden de ouder bij het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kind.

Soms is er meer aan de hand:

Binnen Prima Life Junior (PLJ) werken wij samen met de kinderfysiotherapeuten van Prima Life en met de kinderpsychologen van Educare. Door deze samenwerking kunnen we optimale zorg bieden, in die situaties waar dat nodig is.

Lees voor meer informatie ook:

Meertaligheid bij kinderen

Vertraagde taalontwikkeling

Psychomotore retardatie

Dyslexie

 

 

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]